Terug naar overzicht

Architectenbureau nodig voor uw nieuwe bedrijfsgebouw? Wij helpen u op weg!

07 maart 2023
architectenbureau

Wilt u bepaalde taken zelf in handen nemen of wilt u een architect die u volledig ontzorgt en begeleidt doorheen het bouwproces? Dankzij een architectenbureau als CLVR kan u zich blijven focussen op uw core business. Wij geven u alvast een aantal tips die u helpen om het juiste bureau te kiezen.

 

Vind een architectenbureau dat past bij uw manier van werken

Uw bedrijfsgebouw is één van uw visitekaartjes. Maakt u bijvoorbeeld een innovatief product? Zorg er dan voor dat uw gebouw dit ook uitstraalt. Bij CLVR verdiepen we ons in uw manier van werken en de flow van uw processen zodat uw gebouw aansluit bij uw bedrijfsidentiteit. Dat deden we onder andere voor de nieuwe site van Clayton of Belgium, waarbij we een efficiënt productieproces uitdachten in combinatie met een esthetisch ontwerp.

 

Kies voor een architectenbureau dat aansluit bij uw gewenste stijl

Wilt u een omvangrijk bedrijfsgebouw? Kies dan niet voor een architect die enkel particuliere woningen ontwerpt, maar zoek een specialist die ervaring heeft in het verwezenlijken van doordachte bedrijfsgebouwen. Zo is CLVR gespecialiseerd in logische, functionele maar ook esthetische ontwerpen die uw timing en budget respecteren. Zoals ons technische gebouw voor Chevron Phillips Chemicals in Tessenderlo, waarbij onder andere de strekmetalen gevelelementen niet alleen een mooi ‘jasje’ rond de gevels zijn, maar het semi-open strekmetaal ook de functie vervult van zonwering voor het kantoorgedeelte op de verdieping.

Hoe u het best een architectenbureau vindt dat bij uw stijl past?

  • Bekijk projecten die het architectenbureau al realiseerde: ga op verkenning naar bestaande gebouwen of bekijk de website grondig. Op de website van CLVR vindt u alvast een mooi arsenaal aan innovatieve projecten.
  • Kijk rond in uw omgeving: ziet u een gebouw dat u aanstaat? Spreek de personen aan die zich erin bevinden en vraag hun mening over de architect.

 

Korte afstand tussen u en de architect

Kies voor een architectenbureau dat niet te ver van het project gevestigd is. Een architect die dichtbij werkt, kan het project makkelijker opvolgen, is flexibeler en staat sneller op de werf. Het is ook enorm handig wanneer een architectenbureau u één aanspreekpunt biedt tijdens de samenwerking. Zoals bij CLVR: hier heeft u één contactpersoon gedurende het volledige project die steeds snel en transparant met u communiceert.

 

Een goede architect beschikt over een kritische blik

Uw gekozen architect dient de uitgezette krijtlijnen en parameters te respecteren. Maar het is ook essentieel dat hij net deze zaken in vraag stelt. Vanuit zijn helikopterview over het project kan de architect the bigger picture bekijken. Daaruit kan blijken dat bepaalde zaken op een efficiëntere manier kunnen gebeuren, zowel op functioneel als esthetisch vlak. Hierbij zorgt de architect voor optimale, gerichte oplossingen. Zo zaten onze CLVR-architecten bij het project voor VINTIV al in de voorontwerpfase rond de tafel met het bedrijf en de aannemer om het ontwerp en het beoogde bouwsysteem op elkaar af te stemmen. Hoe vroeger u de architect betrekt bij het proces, hoe vroeger we onze expertise kunnen toepassen.

Uiteraard moet een goede architect uw visie, identiteit en strategie respecteren zodat het gebouw een representatief uithangbord is van uw organisatie. Bij CLVR bent u alvast zeker van een enthousiast en ervaren team met kennis van zaken en alle tools om creativiteit moeiteloos te rijmen met doelgerichtheid.

Bent u op zoek naar een knap staaltje architectuur? Contacteer ons gerust, we bespreken het graag.