Terug naar overzicht

Kantoorgebouw zkt. architect: hoe goed kent u uw collega’s?

20 juni 2024
architect kantoorgebouw essec tessenderlo by clvr

Het ontwerpen van nieuwe kantoren vergt specifieke inzichten die verdergaan dan het pure architecturale gegeven. Ons uitgangspunt bij CLVR? Het dagelijkse welzijn van uw werknemers. Want zonder welbehagen geen duurzame productiviteit. Hoe garanderen wij als architecten dat uw kantoorgebouw nu en nog jarenlang uw collega’s enthousiasmeert en stimuleert?

Voorzie plaats voor werk én ontspanning

Het traditionele landschapskantoor kan anno 2024 voldoende zijn om een aangename en productieve werksfeer te garanderen. Toch leren de afgelopen jaren ons dat de moderne werknemer nood heeft aan bijkomende flexibiliteit op de werkvloer.

Een actueel voorbeeld. Mogelijk omarmt u het thuiswerken vandaag helemaal, mogelijk bent u minder een voorstander. Alleszins kan het ertoe leiden dat uw kantoor voor een flink deel van de tijd niet maximaal bezet is. Als architecten denken wij mee na over hoe wij de bezetting van uw kantoorgebouw optimaal kunnen invullen en een maximaal rendement uit uw investering kunnen halen.

Los daarvan kunt u ook op andere manieren flexibiliteit inbouwen op vlak van kantoorarchitectuur:

  • Kleinere working spaces voor een betere individuele focus
  • Overlegruimtes om zowel korte als lange meetings of presentaties te geven, met alle opties op vlak van digitale en online interactiviteit
  • Voldoende ontspanningsplekken
  • Aandacht voor daglichttoetreding en groen in het interieur
architecten kantoorgebouw essec tessenderlo Als architecten denken wij mee na over hoe wij de bezetting van uw kantoorgebouw optimaal kunnen invullen en een maximaal rendement uit uw investering kunnen halen.

Hou uw opties open in de toekomst

Heeft u als bedrijf een duidelijke groeistrategie en wilt u uw kantoorgebouw stelselmatig uitbouwen? Of bent u van plan om de eerste jaren op zoek te gaan naar medehuurders om uw investering volop te doen renderen?

Bij CLVR architecten zorgen we voor een doordacht en toekomstgericht concept van uw kantoorgebouw. Dat uit zich onder meer in een flexibele indeling. Dit doen we door:

  • Te werken met een eenvoudige beton-, staal- of houtstructuur die toelaat om de gebouwindeling aan te passen op een niet-ingrijpende manier
  • Permanente ruimtes, zoals sanitair, trappengangen en liften zo goed mogelijk te clusteren

Download onze gratis whitepaper voor meer tips

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij een breed gedragen kantoorontwerp waar uw medewerkers zelfs na hun carrière nog met veel positieve herinneringen aan terugdenken.

Hoe kijken we bijvoorbeeld bij CLVR naar duurzaam materiaalgebruik en vullen wij circulariteit en onderhoudsvriendelijkheid in? U ontdekt alles over onze manier van werken in onze gratis whitepaper Nieuw bedrijfsgebouw in zicht? In 5 stappen naar een duurzaam en futureproof gebouwontwerp.

Misschien wel onze belangrijkste tip?

Save the best for last: de beste resultaten halen we door te vertrekken vanaf een volledig wit blad. Door uw concrete wensen en onze architecturale expertise in kantoorgebouwen en kritische blik al heel vroeg in het traject samen te leggen. Dus, wanneer zetten we ons rond de tafel? Contacteer ons en wij doen al het nodige.