Terug naar overzicht

Architect voor appartementsgebouwen: 3 skills waarmee CLVR het verschil maakt

06 augustus 2024
clvr architect appartementsgebouw

Het ontwerpen van een samenhangend geheel van appartementen vergt naast knap tekenwerk vooral een enorme toewijding op vlak van coördinatie en communicatie. Zeker gezien de veelheid aan belangen die bij een dergelijk project komen kijken. Een rol waar we ons bij CLVR als een vis in het water bij voelen. Welke meerwaarde kunnen we als architect van appartementsgebouwen voor u betekenen?

CLVR als verdediger van uw belangen

Of u nu projectontwikkelaar of lokale overheid bent, u streeft een identiek einddoel na. Namelijk, een appartementsgebouw laten ontwerpen dat maximaal ten dienste staat van de toekomstige bewoners.

Toch spelen voor iedere partij vaak unieke belangen mee die bij de ander mogelijk niet (zo sterk) leven. Voor de ontwikkelaar moet zijn investering voldoende rendabel zijn, zowel bij verkoop als bij verhuur. Voor de gemeentelijke instanties is het dan weer belangrijk dat de woningkwaliteitsnormen vanuit de overkoepelende overheid gegarandeerd blijven.

CLVR als verbindende factor

Om tot een breed gedragen eindresultaat te komen, is het dus van het grootste belang om al deze voorwaarden en ideeën maximaal met elkaar te verzoenen.

Als ervaren architect van appartementsgebouwen stappen wij naar voren als de verbindende partij. Kritisch wanneer het moet, maar altijd respectvol en met de dialoog voorop. Om uiteindelijk te landen op de best mogelijke gemeenschappelijke deler.

appartementsgebouw hasselt clvr architecten dethier Bij CLVR kunt u rekenen op een team van experten dat de kwaliteit van het ontwerp op een even hoog niveau plaatst als de meningen van iedere afzonderlijke partner.

CLVR als kwaliteitsbewaker

Net deze kritische blik zal namelijk straks het verschil maken tussen een goed en een geweldig woonproject. Onze veelvoudige ervaringen in het appartementsgebeuren leerden ons wat bij de bewoners zelf leeft en waar zij zowel geluk als frustratie uit puren. Denk aan factoren zoals ruimte-invulling, lichten en zichten, privacy, voldoende terrasoppervlakte, toegankelijkheid, enzovoort.

Bij CLVR kunt u dus rekenen op een team van experten dat de kwaliteit van het ontwerp op een even hoog niveau plaatst als de meningen van iedere afzonderlijke partner. En die deze kwaliteit ook tijdens het bouwproces zelf optimaal bewaakt.

Mogen we uw appartementsplannen verder vorm geven?

Bevindt u zich momenteel nog in de brainstormfase van uw toekomstig appartementsproject? Of heeft u al concrete ideeën die stilaan richting een eerste plan mogen evolueren?

Onze clevere architecten in appartementsbouw buigen zich graag mee over uw concept. Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking – de eerste stap richting een mooi succesverhaal – en neem zeker al een kijkje naar een greep uit onze voorbije appartementsontwerpen.