Terug naar overzicht

Architect voor projectontwikkeling: the CLVR way

20 februari 2024
clvr architecten in projectontwikkeling

Residentiële projectontwikkeling op grotere schaal schreeuwt om een architectenteam met een zeer brede set van expertises. Een team dat uw investering niet alleen knap vormgeeft, maar ook de basis legt voor een aantrekkelijk rendement en dito doorverkoopwaarde. Bent u op zoek naar een architect met specialisatie in projectontwikkeling die uw residentiële bouwplannen op werkelijk alle vlakken doet slagen? Leest u dan zeker even mee.

Wat doen wij anders dan de meeste architecten in projectontwikkeling?

Een goede architect in residentiële ontwikkeling komt perfect tegemoet aan de ontwerpwensen van zijn opdrachtgever. Een ijzersterke architect durft die wensen al vanaf dag één in vraag stellen.

Dat is exact wat we bij CLVR doen. Uiteraard is het ons uiteindelijke doel om de ontwikkelaars waarmee we in zee gaan te verblijden met een schitterend ontwerp. Maar bij CLVR moet het totaalplaatje kloppen: een esthetisch hoogstaand, maar ook functioneel doordacht en duurzaam ontwerp gekoppeld aan een nietsontziende coördinatie.

1 stap terug en dan 10 vooruit

Hoe we dit doen? Door een aantal cruciale stappen terug te zetten:

  • Hoe haalbaar zijn uw bouwplannen? Wij staan in voor de volledige research, communiceren open over de realiseerbaarheid én gaan proactief op zoek naar oplossingen. Loopt uw investering risico? Dan spelen wij volledig open kaart met u.
  • Hoe zorgen we voor een realistische verkoopprijs? Met name een prijs in verhouding met de aankoopprijs van de bouwgrond en de totale bouwkost van het project.
  • Hoe garanderen we maximaal een mooi rendement en behoud van doorverkoopwaarde?

Wij onderhandelen met de lokale instanties

De haalbaarheid van residentiële bouwprojecten hangt af van tal van factoren. Eén van die factoren is de interpretatie van hoe een project ingevuld dient te worden. Daar durven de meningen wel eens over te verschillen. Zeker wanneer gemeentes zelf bepaalde voorwaarden opleggen.

Als coördinerend architectenbureau met specialisatie in onder meer projectontwikkeling nemen wij ook deze stap voor onze rekening. Hoe halen we het maximum uit uw plannen rekening houdend met de lokale spelregels en de door u vooropgestelde kwaliteit?

CLVR architecten in projectontwikkeling Bij CLVR moet het totaalplaatje kloppen bij projectontwikkeling: een esthetisch hoogstaand, maar ook functioneel doordacht en duurzaam ontwerp gekoppeld aan een nietsontziende coördinatie.

Geen detail gaat overboord

Van zodra u groen licht krijgt voor uw plannen leiden we ook de uitvoering mee in de allerbeste banen. Hierbij zien we geen enkel detail over het hoofd. Zo denken we onder meer mee op vlak van:

  • Optimaal ruimtegebruik
  • Logische oriëntatie en gebouwindeling
  • Symbiose tussen verschillende bewonerstypes en de gebouwinvulling
  • Brandcompartimentering: hoe behoudt uw project zijn eigenheid in lijn met de brandwetgevingseisen?
  • Technische detaillering, van akoestiek tot vloerovergangen
  • Wooncomfort op een zo duurzaam en energievriendelijk mogelijke manier
  • Gedeelde technische voorzieningen
  • Collectieve ontmoetingsplaatsen
  • Aandacht voor levensstijl, onderhoudsvriendelijkheid en toegankelijkheid

Hoe zeker wilt u van uw zaak zijn?

Nu dat u weet hoe wij als architecten naar residentiële projectontwikkeling kijken: bent u als ontwikkelaar bereid om uw bouwplannen met ons te delen? Indien zo, nodigen we u met veel plezier uit op onze kantoren in Lummen. Neem alvast contact met ons op en we gaan meteen aan de slag.