Terug naar overzicht

Johan Doucé van VINTIV: “CLVR creëerde voor ons een knap gebouw dat in het budgettaire plaatje past én in de krappe planning”

14 maart 2023
VINTIV

Het Limburgse machinebedrijf VINTIV schakelde CLVR al 2 keer in. Bestuurder Johan Doucé vertelt graag over deze samenwerking en waarom ze ons aanraden.

 

2018: industrieel gebouw met strakke deadline

“In 2018 contacteerden we CLVR voor het eerst”, vertelt Johan. “Het huurcontract van ons pand in Houthalen-Helchteren liep af, dus we hadden snel nood aan een nieuw industrieel gebouw. Dat moest bestaan uit 1.000 m² kantoorruimte en 3.000 m² werkplaats. Net omdat het contract ten einde kwam, zaten we met een strakke deadline: eind 2019 moesten we er al in kunnen. En dankzij CLVR is dat gelukt!”

 

2021: bijbouwen met werkplaats en kantoor

Anderhalf jaar later klopte VINTIV opnieuw bij ons aan. “We wilden graag uitbreiden: we hadden 2.000 m² extra werkplaats nodig en een extra kantoorblok. De ruwbouw hiervan is klaar en we doen zelf nog de afwerking van het kantoorgebouw.”

VINTIV

Het gedetailleerde CLVR

Hoe VINTIV bij CLVR terechtkwam? “Dat is geen complex verhaal”, zegt Johan. “We googelden ‘architecten die industriële panden konden maken’ en nodigden er een aantal uit op gesprek. Na een paar gesprekken met bestuurder Dirk Driesmans besloten we om met CLVR verder te gaan.”

“We merkten meteen dat CLVR enorm gedetailleerd te werk ging. Zowel in de ontwerpfase, als bij het uittekenen door middel van de BIM-methodiek. We zagen het bouwtraject zoals wij een machine bouwen: met gedetailleerde plannen en kort op de bal spelen.”

 

Esthetisch, logisch en binnen timing en budget

“Onze grond lag op de grens tussen agrarisch en industrieel gebied. De gemeente wilde daarom dat ons nieuwe gebouw er verzorgd uitzag. Bij VINTIV wilden we natuurlijk ook dat de nieuwbouw er zowel goed uitzag, als logisch was opgebouwd. En het resultaat mag er zeker wezen!”

“Bij het eerste project startten de grondwerken in april 2019, en eind 2019 zijn we er al ingetrokken. Deze strakke timing was mogelijk omdat CLVR een bouwteamformule voorstelde. Hierdoor wordt de aannemer in een vroeg stadium bij het ontwerp betrokken, en loopt alles een stuk efficiënter.”

“We vinden zelf dat we een knap gebouw hebben dat in het budgettair plaatje past én dat mooi binnen de deadline werd afgewerkt. We raden ondernemers zeker aan om met CLVR in zee te gaan”, sluit Johan af.

 

Ook op zoek naar een bedrijfsgebouw dat er knap uitziet en logisch is opgebouwd? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.