Terug naar overzicht

Architect op bedrijfsmaat: hoe zien we het bij CLVR?

11 juni 2024
duurzaam bedrijfsgebouw Essec Tessenderlo

Bedrijfsleiders realiseren zich soms niet hoeveel meerwaarde een architectenbureau al kan bieden in de vroegste fasen van hun toekomstig bouwproject. Daar willen we bij CLVR iets aan doen. Als architect voor onder meer bedrijven maken we de weg voor u vrij richting een bedrijfsgebouw dat generaties lang blijft overtuigen. Hoe? Door onze bedrijfsontwerpen telkens op onze 5 basisprincipes te stoelen.

Als architecten worden we regelmatig ingeschakeld wanneer er al intern is nagedacht over het toekomstig project of wanneer er zelfs al bouwplannen circuleren. Om naar een zo optimaal mogelijk ontwerp toe te werken, zetten we idealiter een stapje terug. Wij vragen naar uw eisen en wensen en analyseren deze met een kritisch oog. Om dan samen vanaf een volledig wit blad te vertrekken.

Ontdek hoe onze vroege betrokkenheid het verschil maakte voor CEO Luc Achten van Essec Group bij de bouw van hun nieuwe kantoren en magazijnen in Tessenderlo.

Dé grote meerwaarde hiervan? We hebben àlle facetten mee om van uw bedrijfsgebouw een knap voorbeeld te maken voor tal van concullega’s. Hoe wij het voor u aanpakken?

1. Flexibele gebouwindeling

U wilt natuurlijk dat uw nieuwe bedrijfsgebouw in de toekomst vlot kan meegroeien met uw successen of een eventuele nieuwe strategische koers. Door gebruik te maken van eenvoudige beton-, staal- of houtstructuren en door alle permanente voorzieningen maximaal in elkaars buurt in te tekenen, zijn uw ruimtes straks eenvoudig aanpasbaar. Vergeet grote breekwerken of bouwkranen, een tussenwand demonteren volstaat.

2. Focus op de mens

Een bedrijfsgebouw moet volgens CLVR architecten meer bieden dan alleen een functionele werkplek. De omgeving moet ook bijdragen aan het welzijn van uw werknemers. Van rustige individuele werkruimtes tot grote vergaderzalen en ontspanningsruimtes, onze ontwerpen bevorderen zowel productiviteit als welzijn.

3. Voorliefde voor ruwbouwelementen

Waarom het karakter van een gebouw wegstoppen achter verlaagde plafonds en voorzetwanden zonder de alternatieven te overwegen? Want als het enkel een kwestie is van proper wegwerken van kabels en buizen, dan hebben we goed nieuws voor u: die alternatieven zijn er. Bovendien zijn ze vaak betaalbaarder, duurzamer en esthetisch aantrekkelijker. Wij kijken graag met u mee wat de meest aangewezen oplossing is naargelang uw wensen en budget.

clvr architect bedrijven Wij vragen naar uw eisen en wensen en bekijken deze met een kritisch oog. Om dan samen vanaf een volledig wit blad te vertrekken.

4. Prefab voor een sneller en duurzamer bouwproces

Bij CLVR staat duurzaamheid centraal. Door te ontwerpen met het oog op prefabricatie mikken we op een sneller, efficiënter en ecologischer bouwproces, én op een kwalitatiever eindresultaat. Uiteraard gekoppeld aan de modernste ontwikkelingen op vlak van energie-efficiëntie.

5. Keep it simple (and clean)

Een eenvoudig te onderhouden gebouw vermijdt frustraties op korte en op lange termijn. Daarom nemen we dit aspect al mee in de ontwerpfase. Materiaalkeuze en een vlotte bereikbaarheid van te onderhouden delen van het gebouw spelen hierbij een belangrijke rol, net als de compactheid van de constructie.

Download onze gratis whitepaper en duik in de diepte

Betrek CLVR al vanaf de eerste brainstormsessies voor het ontwerp van uw nieuwe bedrijfsgebouw en onze architecten halen het absolute maximum uit uw wensen. Wilt u nog dieper in de details duiken over hoe we dit voor u kunnen waarmaken? Download dan onze gratis whitepaper.

Neem vandaag nog contact met ons op voor verder advies of vragen over uw project. Bekijk intussen zeker ook onze andere projecten die we voor ondernemers hebben gerealiseerd.