Terug naar overzicht

Architect Martine: “Mijn sportieve passies matchen perfect met mijn job”

12 maart 2024

Tijdens de werkuren laat ze haar knapste architecturale inzichten op de wereld los, maar van zodra ze de CLVR-deuren achter zich sluit, loopt, zwemt en fietst ze zich de benen van onder het lijf. Maak kennis met architect-interieurarchitect Martine, die geen enkele minuut verloren laat gaan om haar passies en dromen na te jagen.

“Eindelijk tijd om mij te bewijzen”

In 2023 sloot Martine aan bij het CLVR-team en dat na maar liefst 7 jaar opleiding. “Ik behaalde zowel masters in interieurarchitectuur als in architectuur. Na twee jaar stageperiode klopte ik aan bij CLVR. Het was dus een vrij lange aanloop, maar ik ben nog altijd blij met die keuze. Ik ben namelijk iemand die graag veel opties heeft in het leven.”

“CLVR verscheen op het juiste moment op mijn pad. Ik kwam binnen in een divers team, jong van geest, niet te groot, niet te klein qua groep. Een huiselijke sfeer die mij volledig lag.”

Creatieve krak

Dagelijks vindt Martine haar drive in een diverse jobsamenstelling. “Bij CLVR zijn we enorm sterk in het verzoenen van conceptuele en maakbare, doordachte architectuur. Dat vertaalt zich naar een breed scala aan klanten en projecten.”

“Als creatief persoon is het geweldig om in deze omgeving te kunnen groeien. Van de specifieke interieurdetails binnen een kantoorontwerp tot de complexe eisen van een publiek ontwerp: als jonge architecte krijg ik de kans om vanuit ieder perspectief bij te leren.”

“Waar ik het meest energie uithaal? Uit het creëren van architectuur voor mensen. Uit het bedenken hoe we verschillende stromen van mensen optimaal op elkaar kunnen afstemmen en hoe we hun noden het best invullen. Maar tegelijkertijd ook uit de synergieën met stedenbouwkundigen, adviesbureaus, de brandweer, verschillende aannemers,… Project Oosterhof in Lummen is wat mij betreft daar een fantastisch voorbeeld van, een ontwerpproces waar ik enorm van genoten heb.”

Trots lid van het CLVR-feestteam

“Tegelijkertijd krijg ik als interieurarchitecte de kans om in de materiaalkeuzes te duiken binnen nieuwe projecten, om ruimtes mee in te richten, maar ook om de nieuwigheden in de markt te blijven volgen en te sparren met interieuradviseurs en -leveranciers.”

Die interieurpassie laat Martine trouwens even graag los op onze eigen kantoren. Ze is namelijk een gewaardeerd lid van het CLVR-feestteam. “Ik buig me met veel plezier over de organisatie van onze bedrijfsfeestjes en teamuitstappen. Van het bedenken van de concepten tot het inkleden van de tafelsetting, ik vind het geweldig (lacht).”

ontwerp project oosterhof lummen "Ik haal mijn energie vooral uit het bedenken hoe we verschillende stromen van mensen optimaal op elkaar kunnen afstemmen en hoe we hun noden het best invullen. Project Oosterhof in Lummen was daar een fantastisch voorbeeld van."

“Nu groeien in het technische verhaal”

Vandaag steekt Martine nog heel veel op van de projectarchitecten bij CLVR, straks hoopt ze hen te vervoegen. “Projecten leiden en coördineren, ook tijdens de uitvoering, wordt mijn volgende doel als architecte. Nu steel ik nog vooral veel met de ogen en oren, zodat ik gericht kan groeien op technisch vlak. Het lijkt me geweldig interessant om te zien hoe de plannen die ik uitteken hun weg vinden naar de werf en om deel uit te maken van het technisch bouwteam”.

“Sporten is mijn mentale resetknop”

Bij CLVR stellen we alles in het werk om werkgeluk op individuele schaal te vergroten. Daarom investeren we volop in een sterke work-life balance, een cafetariaplan op maat van onze collega’s en een uitnodigende werkomgeving. Zeker in het geval van Martine biedt dit extra mogelijkheden om haar ambities buiten de werkuren waar te maken.

“Ik ben al heel mijn leven een fervent sportster. Stilzitten is absoluut niet aan mij besteed (lacht). Het is mijn mentale resetknop, mijn manier om alles te vergeten en tegelijkertijd op een rijtje te zetten.”

“Momenteel stort ik me volop op de triatlonsport. Dat vraagt veel tijd, idealiter ben ik iedere dag aan het lopen, zwemmen of fietsen. En dan helpt het om een werkgever te hebben die je hier volop in ondersteunt. We hebben flexibele werkuren en kunnen onze dagen zelf een beetje indelen zoals we willen. ’s Middags kunnen we pauze nemen van 12u tot 13u30, een loopje tussendoor kan dus altijd. En dankzij het cafetariaplan kan ik straks al fietsend naar het werk komen.”

“Op die manier kan ik me ook tijdens de werkweek optimaal voorbereiden op mijn volgende sportieve doelen: mijn eerste halve Iron Man, de halve triatlon en binnenkort ook het EK en WK kwarttriatlon. Mijn CLVR-collega’s zijn intussen al supporters geworden (lacht).”

Op zoek naar een even ambitieus ontwerpteam?

Misschien heeft u een interessant projectidee in de steigers staan dat vraagt om een allesoverkoepelend ontwerp? Zoals u kunt lezen hebben we bij CLVR een team van enorm ambitieuze mensen achter ons staan die hun positieve energie vertalen naar ieder gebouwontwerp. Dus vertel ons, waar kunnen we voor u het verschil maken?