Terug naar overzicht

Ontwerp magazijn by CLVR: veel meer dan functioneel genot

04 juni 2024
ontwerp magazijn golazo

Een knap ontworpen magazijn moet niet alleen functionele meerwaarde bieden. Uiteraard ligt de nadruk op efficiëntie en optimaal ruimtegebruik, maar we zouden het zonde vinden, mocht het daar stoppen. Hoe denken we bij CLVR mee na over het ontwerp van uw toekomstig magazijn?

Optimale invulling van uw perceel

Een van de eerste stappen in een doordacht ontwerp van een magazijn is het optimaal benutten van het beschikbare perceel. CLVR analyseert zorgvuldig de afmetingen en de ligging van het terrein en mist hierdoor geen enkele relevant benutbare vierkante meter. En dit alles zonder toegevingen te doen op vlak van toegankelijkheid, waterhuishouding, veiligheid en gebruiksgemak.

Flexibele en duurzame indeling

Niemand weet wat de toekomst brengt. Mogelijk wilt u uw magazijn op de groei bouwen. Misschien ziet u het groter, maar wilt u eerst nog verschillende jaren delen van het gebouw doorverhuren.

Net daarom is flexibiliteit een cruciaal onderdeel van ons ontwerpproces. We denken graag mee na over modulaire en aanpasbare ruimtes die gemakkelijk kunnen worden herverdeeld of uitgebreid. Zo kunt u bijvoorbeeld delen van het magazijn verhuren en later de ruimte terugclaimen zonder dat hiervoor ingrijpende verbouwingen nodig zijn.

ontwerp magazijn golazo by CLVR Bij CLVR denken we graag mee na over modulaire en aanpasbare magazijnruimtes die gemakkelijk kunnen worden herverdeeld of uitgebreid.

Ieder bedrijfsgebouw heeft daglicht nodig

Natuurlijke lichtinval speelt een cruciale rol in het creëren van een aangename en energiezuinige werkomgeving. Dat is niet anders voor een magazijn. Door raamopeningen, lichtstraten en andere natuurlijke lichtbronnen te voorzien in het ontwerp, reduceren we niet alleen de volledige afhankelijkheid van kunstmatige verlichting, maar verbeteren we ook het welzijn van uw personeel op de werkvloer.

Niemand heeft ooit gezegd dat een magazijn niet knap mag zijn

Hoewel functionaliteit binnen een magazijn vaak voorop staat, betekent dit niet dat esthetiek geen plaats heeft in het ontwerp. Het is onze ambitie om uw toekomstige magazijn er ook visueel te doen uitspringen. Met conceptuele accenten en aandacht voor hedendaagse en duurzame materialen die door de juiste keuze en toepassing positief afstralen op uw bedrijfsimago. Een zeer goed voorbeeld hiervan is het nieuwe magazijn van Golazo.

ontwerp magazijn golazo by CLVR Hoewel functionaliteit binnen een magazijn vaak voorop staat, betekent dit niet dat esthetiek geen plaats heeft in het ontwerp. Een zeer goed voorbeeld hiervan is het nieuwe magazijn van Golazo.

Hier stopt het natuurlijk niet

Bij het ontwerp van een magazijn komen uiteraard nog tal van andere aandachtspunten kijken. Denk maar aan:

  • Een energie-efficiënte en duurzame gebouwinvulling
  • Respect voor de veiligheidsnormen en beveiligingsmaatregelen
  • Een vlotte circulatie rondom en toegang tot de gebouwen voor werknemers, leveranciers en andere bezoekers
  • Aandacht voor automatisering en moderne technieken

Mogen wij in uw magazijnontwerp duiken?

Bij CLVR onderscheiden we ons door onze allesomvattende en doordachte aanpak van uw magazijnontwerp. Zo combineren we een diepgaande kennis van logistieke processen met innovatieve ontwerpoplossingen en een scherp oog voor esthetiek. Door in te zetten op digitale BIM-technologie vertalen we uw ideeën bovendien op de meest efficiënte manier naar de praktijk.

Zo bent u straks verzekerd van een futureproof ontwerp dat perfect aansluit bij uw specifieke eisen en wensen. Wilt u meer weten over onze manier van werken? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.