Terug naar overzicht

Projectarchitect Jens: “Ontwerpen is mensen overtuigen met een verhaal”

09 juli 2024
projectarchitect jens clvr

Van zodra hij zijn schoolboeken achter zich liet, werd CLVR zijn professionele thuis. Wat moet u zeker weten over Jens, onze 32-jarige projectarchitect die altijd zijn volledige hart en ziel in zijn werk legt, van ontwerp tot en met de afsluitende werfwerken?

Trackrecord van 3 op 3

Als projectarchitect is Jens al aan zet vanaf de allereerste gesprekken die tot een ontwerp moeten leiden.

“Soms is er zelfs nog geen sprake van een samenwerking en moeten we de klant zien te overtuigen met onze ontwerpen en onze manier van werken. In andere gevallen moeten we ons dan weer onderscheiden binnen een wedstrijdcontext. De constante hierin is dat we telkens opnieuw een zo sterk mogelijk verhaal proberen te brengen. Want het is net dat wat mensen overtuigt.”

Dat lijkt voorlopig goed te lukken. “Op de zes jaar tijd die ik bij CLVR werk, is tot nog toe ieder potentieel project dat op mijn pad kwam ook effectief in uitvoering gegaan. Drie op drie is het voorlopige record, hopelijk blijft het zo vlot lopen (lacht).”

Stevig stageproject

Het allereerste project waar Jens zich op mocht bewijzen, was de nieuwbouw van scholencampus WICO in Pelt. “Ik mocht het project overnemen uit de goede handen van een van mijn collega’s. Plots werkte ik aan een case van 8 miljoen euro en moest ik al die theorie uit mijn opleiding in de praktijk omzetten. Gelukkig kon ik terugvallen op de uitstekende voorbereiding vooraf om mee mijn eerste grote stempel te drukken als CLVR-architect. Ik mag ook terugkijken op een zeer goede samenwerking met de bouwheer en de aannemer, en heb heel veel lessen getrokken voor de projecten nadien.”

"Als architect moet je in de rol van moderator kruipen om alles in de best mogelijke banen te leiden en alle violen op elkaar af te stemmen. Daarin ben ik wel geëvolueerd door de jaren heen."

Waar is Jens zoveel jaren verder het meest in gegroeid? “Tegenwoordig nemen flink wat partijen deel aan een bouwproject. Partijen die meestal andere prioriteiten en hoofdbelangen hebben. Als architect moet je dan in de rol van moderator kruipen om alles in de best mogelijke banen te leiden en alle violen op elkaar af te stemmen. Daarin ben ik wel geëvolueerd door de jaren heen. Al heb ik misschien mijn uiterlijk en postuur wat mee (lacht).”

Fan van activiteiten en festiviteiten

Net als collega-architect Martine is Jens een trots lid van ons feestcomité. “Evenementen mee opzetten, is iets wat ik vanuit mijn familie heb meegekregen. En laat net die twee aspecten hier mooi samenkomen: leuke momenten beleven in een familiale omgeving. Die sfeer blijkt trouwens heel aanstekelijk, want ook mijn vriendin is fan (lacht). Eén à twee keer per jaar verzamelen alle collega’s mét partners en daar kijkt ze zelf telkens hard naar uit.”

Naast de festiviteiten, stort Jens – die onlangs voor het eerst vader is geworden – zich ook graag op de activiteiten. “Momenteel focus ik me vooral op de bouw van onze toekomstige woning. Een speciaal gevoel, want een huis voor jezelf ontwerpen vond ik persoonlijk een stuk minder vanzelfsprekend dan wanneer ik voor klanten teken.”

“Als er daarna nog wat tijd overblijft, zal je me vooral op de sportterreinen vinden. Ik speel zowel volleybal als padel in competitieverband. Sporten is en blijft mijn favoriete uitlaatklep, de ideale afsluiter van de werkweek.”

Welke knappe kop kunnen wij matchen met uw knap project?

Bij CLVR zetten we alles in het werk om uw project naar het hoogste kwaliteitsniveau te tillen en dit doorheen het volledige bouwtraject.

Maar zoals Jens hierboven al stelde: ieder project heeft zijn verhaal, net zoals wij het onze hebben. Wij nodigen u daarom graag uit om beide verhalen eens naast elkaar te leggen. Neem contact met ons op en wij zetten alles in gang voor een vrijblijvend gesprek.